Warning: The magic method WC_Stripe::__wakeup() must have public visibility in /customers/8/e/c/danstuin.be/httpd.www/wp-content/plugins/woocommerce-gateway-stripe/woocommerce-gateway-stripe.php on line 110 Warning: The magic method Automattic\WooCommerce\Admin\FeaturePlugin::__wakeup() must have public visibility in /customers/8/e/c/danstuin.be/httpd.www/wp-content/plugins/woocommerce/packages/woocommerce-admin/src/FeaturePlugin.php on line 314 Warning: The magic method Automattic\WooCommerce\RestApi\Utilities\SingletonTrait::__wakeup() must have public visibility in /customers/8/e/c/danstuin.be/httpd.www/wp-content/plugins/woocommerce/includes/rest-api/Utilities/SingletonTrait.php on line 48 Warning: Only the first byte will be assigned to the string offset in /customers/8/e/c/danstuin.be/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492 Filosofie - Danstuin

Filosofie

Dansen is een passie die ik graag met zoveel mogelijk mensen wil kunnen delen. Het leek me echter verstikkend om in Leuven de zoveelste ‘dansschool’ op te starten.
Zeven maal zeven jaar verder kriebelt een totaal nieuw concept: danstuin. Noem het een tikkeltje anders. Na meer dan veertigduizend uren ervaring als dansdocent blijft mijn passie me overtuigen dat dans zovéél méér IS en laat VOELEN.                                              Waar ik vòòr, achter èn middenin wil staan?

In de samen-momenten in mijn danstuin nodig ik u en/of uw kinderen vriendelijk uit tot bewegen, dromen, dansen en spelen. Het is een plek om inspiratie op te doen. Authenticiteit nastreven is mijn belangrijkste doel. Het leert tevens rust in te ademen. Het helpt u in de zoektocht naar voeten die stevig op de grond aarden met het openen van uw hart als doel voor ogen. Het dansen geeft u de vleugels om uniek te durven worden/zijn. Het dwingt met zachte hand graag via muziek en vlotte pasjes/grondoefeningen en creatieve uitspattingen om u beter in uw huid en hoofd te voelen. Bewegend onderhouden en accentueren we de eigen kwaliteiten en pas na stap verbeteren we deze. Er is ruimte om gezond te wedijveren met uzelf zonder het prestatie-gericht-denken-in-vergelijking-met-een-ander.

Waarin ligt het alternatieve, het anders-zijn met een dans-school/-centrum/-atelier/-huis? Door middel van zijn flexibiliteit, authenticiteit en de topligging!

Ten eerste voelt u u in elk van de aangeboden activiteiten (dans- en bewegingsspeeltuin, dans- en bewegingsstraat, seniorendans en -gym) VRIJ in uw deelname. Iedereen is van harte welkom maar is niet gekoppeld aan verplichting.

Ten tweede: authenticiteit. Dit vereist dialoog en een horizon. Ik wil dingen doen die tellen in deze wereld. Als licentiate lichamelijke opvoeding ben ik bekommerd om de gezondheid van lichaam en geest van anderen. Via de danstuin creëer ik een snijvlak tussen wat ikzelf belangrijk vind en wat wij in deze samenleving nodig hebben. In dat spanningsveld probeer ik boven het ‘ik’-gerichte uit te stijgen. Jawel, bijleren doet u zeker want dat is immers ook een gesteld doel. Maar de opbouw is niet zo strak gestructureerd. Er worden steeds nieuwe uitdagingen aangeboden omdat ik eindeloos kan variëren inspelend op mijn publiek.   Mijn dertig jaar lange ervaring in het vak deed het zaad van het unieke concept ‘danstuin’ ontkiemen. Ik durf beamen dat net dit intuïtief lesgeven geheel mijn ding is. Creativiteit en invoeling met mijn dansers is hierin het kernwoord.  Fysiek improviseren op de aangeboden vraag. Het antwoord zit vol dynamische verrassingen.  Er is geen ‘dansje’ als product maar eerder wordt dans gebruikt als middel! om naar intrinsieke verrijkende doelen toe te werken.

Het derde pluspunt is de ligging. Pal in centrum van hartje sympathiek Leuven kan u als ouder ook zelf aangenaam en gevarieerd  uw tijd doorbrengen terwijl uw kleuter en kind op educatieve wijze vol bewegingsstimuli opgevangen wordt. Senioren kunnen dit uurtje combineren met een stadsbezoekje. Het levert dus voor ieder een aangename tijd op. Kortom, mijn danstuin lacht me en vooral u warm toe! Tiensestraat 47 is het handelspand waar voorheen de boekhandel ‘De Kleine Johannes’ gehuisvest was.

 

Link Danstuin tijdens DansVloer 2022: https://youtu.be/AB5OaEP4dg4  

Geniet ervan!