Dru Yoga in de Danstuin !

START 15.09.2021

Dru Yoga wordt ook wel ‘Yoga van het hart’            genoemd. Door meer vanuit het hart te leven,        komt een energie vrij die je dichter bij de   essentie brengt. Het kan je helpen om meer te       leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf.

 

‘Dru’ is afgeleid van het Sanskriet woord voor het   ‘stille punt’. Het is de poolster, het centrale punt    in het universum waar alles om draait. Het is de          stilte in het oog van de orkaan, het   toevluchtsoord waar we allemaal naar op zoek       zijn. Zoals de poolster een vast punt aan de             hemel is, verwijst ze binnen Dru yoga naar een       vast innerlijk concentratiepunt.

 

Dru yoga is een avontuur van zelfontdekking. Activaties warmen het lichaam op en Energy Block Releases helpen ons om ruimte te creëren om makkelijker om te gaan met onze emoties. In de houdingen richten we de aandacht naar binnen en gebruiken daarbij rustige, vloeiende bewegingen. We versoepelen het lichaam en laten de energie er vrij door stromen. We besteden veel aandacht aan het ademen om onszelf nieuwe kracht te geven en spanningen en pijn los te laten. Visualisaties en affirmaties kunnen meer verdieping geven. We eindigen met een diepe relaxatie om de vrijgekomen energie te integreren en het lichaam in balans te brengen.

Word meester van je leven door je eigen stille punt te ontdekken en het leven te benaderen vanuit ‘stilte in beweging’. Maar ook als je gewoon tijd wil vrijmaken om bewust met je lichaam bezig te zijn, ben je van harte welkom😉!

 

Wanneer : elke woensdag van 20u tot 21u15 (behalve schoolvakanties) start op                         15.09.2021

Meebrengen : yogamatje, flesje water, eventueel denkentje voor ontspanning/                                meditatiekussentje

Inschrijven : via contactformulier www.danstuin.be ; via mail : houben.els@hotmail.com of GSM 0499/60.65.69

Prijs : aparte les : 10 euro, 10-beurtenkaart : 80 euro (proefles : 6 euro)

Dans en yoga

WEBSITE: https://catherineestas.wixsite.com/tara

 

Het atelier ‘yoga en dans’ is bedoeld om kinderen op weg te helpen naar rusten, relaxen, zichzelf ontdekken en zich uitdrukken op een authentieke manier. Door kinderen een stevig anker te bieden in een positieve lichaamsbeleving kunnen ze trouw aan zichzelf blijven op een manier die rekening houdt met anderen.

In dit atelier gaan we yoga en dans speels combineren. Bewegingsplezier en zelfexpressie staan op de voorgrond. De kinderen worden uitgenodigd om zichzelf en de anderen te ontdekken in verschillende ‘talen’ (beweging, tekenen, verbeelding, spreken in groep). We doen dit in een veilige sfeer die samenwerking stimuleert en zich zoveel mogelijk losmaakt van prestatie of competitie.

 

Dansante elementen putten voornamelijk uit een register van hedendaagse dans, waarbij organische en helende bewegingspatronen worden opgezocht. Dansexpressie gebeurt via improvisatie en choreografische spelletjes.

Yogische elementen gaan van klassieke houdingen en ademhalingstechnieken tot meditatieve en levensbeschouwelijke aspecten. Stevigheid in lichaam en geest, aarding, bewustzijn van grenzen en constructief omgaan met emoties worden beoogd.

 

Danservaring is niet nodig, graag bewegen wel.

 

Door wie?

Catherine Estas – danstherapeute, yogadocente en psychologe.

Als kind van zes jaar ontdekte ik ballet en niet veel later vond ik mijn gading in moderne en hedendaagse dans. Dansen deed ik veel en graag, het hielp altijd om mijn meegegeven levensvreugde te koesteren en moeilijke ervaringen vorm en uiting te geven. Het is heerlijk en zinvol om mijn bewegingsbagage aan te wenden bij helende processen van anderen. Mijn wens voor het atelier ‘dans en yoga’ is om kinderen veerkrachtiger te maken zodat ze zich staande kunnen houden in een boeiende maar uitdagende wereld.

 

Wanneer?

–       Maandag 16.15-17.30 voor kinderen tussen 9-12 jaar

–       Woensdag 12.30-13.45 voor kinderen tussen 6-8 jaar

 

Waar?

Danstuin, Tiensestraat 44.

 

Deelnameprijs

180€ (15 lessen, start 1 september 2021)

Contact

catherine.estas@gmail.com

 

Het atelier gaat door wanneer het minimum aantal deelnemers bereikt is (6) en de Covid maatregelen het toelaten.