Shiatsu Yoga
beweeglijkheid energiecirculatie lichaamsbewustzijn ontspanning 

door Anabel Schellekens

 

Maak kennis met deze aangename vorm van yoga.

Inspanning afgewisseld met ontspanning geeft je energie én rust. Je activeert de zelfherstellende kracht van je lichaam. Stress vloeit weg tijdens dit Me-time moment. En je krijgt een heerlijk gevoel om de dag mee af te sluiten.

De oefeningen gaan mee met de seizoenen en werken op de chinese meridianen en energiedoorstroming.

Het is een zachte vorm van yoga die beoefend kan worden op je eigen niveau. Je kan heel zacht met je lichaam omgaan, of  voor verdieping gaan.

Laat je verrassen of – als je al ervaring hebt –  ga voor verdieping.

Anabel integreert haar kennis uit hedendaagse dans en body mind centering om aan lichaamsbewustzijn te werken, en mindfulness en somato- psychopedagogie om tot jezelf en tot rust te komen.

“De yogales is voor mij het rustpunt van de week. Rustig en toch ook intensief leren omgaan met je lijf. Het voelt alsof lichaam en geest soepeler worden. Even stilstaan bij mezelf en energie opbouwen in die stilte en verbondenheid.”

“Ik ben een volstrekte leek en stond vrij kritisch tegenover yoga: ‘te zweverig’ voor mij, dacht ik. Nu heb ik ondervonden dat niet alleen beweging maar ook bewustwording energie geeft. Het evenwicht tussen inspanning en ontspanning doet deugd.”

“De lessen geven me altijd een boost!”

Wanneer?  elke woensdag van 9.15u tot 10.15u (behalve tijdens schoolvakanties).

Iedereen is welkom, met of zonder ervaring.

Prijs: eerste proefles gratis, €8/ les voor een reeks per trimester,  €11 / aparte les.

Laat weten als je komt: anabel@intivzw.be of 0486.98 40 54

_______________________________________________________________________________________________Dru Yoga in de Danstuin ! start  16.09.2020

door Els Houben

 

 

Dru Yoga wordt ook wel ‘Yoga van het hart’            genoemd. Door meer vanuit het hart te leven,        komt een energie vrij die je dichter bij de   essentie brengt. Het kan je helpen om meer te       leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf.

 

‘Dru’ is afgeleid van het Sanskriet woord voor het   ‘stille punt’. Het is de poolster, het centrale punt    in het universum waar alles om draait. Het is de          stilte in het oog van de orkaan, het   toevluchtsoord waar we allemaal naar op zoek       zijn. Zoals de poolster een vast punt aan de             hemel is, verwijst ze binnen Dru yoga naar een       vast innerlijk concentratiepunt.

 

Dru yoga is een avontuur van zelfontdekking. Activaties warmen het lichaam op en Energy Block Releases helpen ons om ruimte te creëren om makkelijker om te gaan met onze emoties. In de houdingen richten we de aandacht naar binnen en gebruiken daarbij rustige, vloeiende bewegingen. We versoepelen het lichaam en laten de energie er vrij door stromen. We besteden veel aandacht aan het ademen om onszelf nieuwe kracht te geven en spanningen en pijn los te laten. Visualisaties en affirmaties kunnen meer verdieping geven. We eindigen met een diepe relaxatie om de vrijgekomen energie te integreren en het lichaam in balans te brengen.

Word meester van je leven door je eigen stille punt te ontdekken en het leven te benaderen vanuit ‘stilte in beweging’. Maar ook als je gewoon tijd wil vrijmaken om bewust met je lichaam bezig te zijn, ben je van harte welkom?!

 

Wanneer : elke woensdag van 20u tot 21u15 (behalve schoolvakanties) start op                         16.09.2020

Meebrengen : yogamatje, flesje water, eventueel dekentje voor ontspanning

Inschrijven : via contactformulier www.danstuin.be ; via mail : houben.els@hotmail.com of GSM 0499/60.65.69

Prijs : aparte les : 10 euro, 10-beurtenkaart : 80 euro (proefles : 6 euro)