Warning: The magic method WC_Stripe::__wakeup() must have public visibility in /customers/8/e/c/danstuin.be/httpd.www/wp-content/plugins/woocommerce-gateway-stripe/woocommerce-gateway-stripe.php on line 110 Warning: The magic method Automattic\WooCommerce\Admin\FeaturePlugin::__wakeup() must have public visibility in /customers/8/e/c/danstuin.be/httpd.www/wp-content/plugins/woocommerce/packages/woocommerce-admin/src/FeaturePlugin.php on line 314 Warning: The magic method Automattic\WooCommerce\RestApi\Utilities\SingletonTrait::__wakeup() must have public visibility in /customers/8/e/c/danstuin.be/httpd.www/wp-content/plugins/woocommerce/includes/rest-api/Utilities/SingletonTrait.php on line 48 Warning: Only the first byte will be assigned to the string offset in /customers/8/e/c/danstuin.be/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492 Yoga - Danstuin

Dru Yoga in de Danstuin !

START : Doorlopend!

Dru Yoga wordt ook wel ‘Yoga van het hart’            genoemd. Door meer vanuit het hart te leven,        komt een energie vrij die je dichter bij de   essentie brengt. Het kan je helpen om meer te       leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf.

 

‘Dru’ is afgeleid van het Sanskriet woord voor het   ‘stille punt’. Het is de poolster, het centrale punt    in het universum waar alles om draait. Het is de          stilte in het oog van de orkaan, het   toevluchtsoord waar we allemaal naar op zoek       zijn. Zoals de poolster een vast punt aan de             hemel is, verwijst ze binnen Dru yoga naar een       vast innerlijk concentratiepunt.

 

Dru yoga is een avontuur van zelfontdekking. Activaties warmen het lichaam op en Energy Block Releases helpen ons om ruimte te creëren om makkelijker om te gaan met onze emoties. In de houdingen richten we de aandacht naar binnen en gebruiken daarbij rustige, vloeiende bewegingen. We versoepelen het lichaam en laten de energie er vrij door stromen. We besteden veel aandacht aan het ademen om onszelf nieuwe kracht te geven en spanningen en pijn los te laten. Visualisaties en affirmaties kunnen meer verdieping geven. We eindigen met een diepe relaxatie om de vrijgekomen energie te integreren en het lichaam in balans te brengen.

Word meester van je leven door je eigen stille punt te ontdekken en het leven te benaderen vanuit ‘stilte in beweging’. Maar ook als je gewoon tijd wil vrijmaken om bewust met je lichaam bezig te zijn, ben je van harte welkom😉!

 

Wanneer : elke woensdag van 20u tot 21u15.  Altijd welkom voor instap.

Meebrengen : yogamatje, flesje water, eventueel denkentje voor ontspanning/ meditatiekussentje

Inschrijven : via contactformulier www.danstuin.be ; via mail : houben.els@hotmail.com of GSM 0499/60.65.69

Prijs : aparte les : 12 euro, 10-beurtenkaart : 85 euro (proefles : 7 euro)

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

https://www.catherineestas.com/

 

Veerkracht training voor kinderen van 10 tot 13 jaar.

Er klinkt een groeiend pleidooi uit de gezondheidszorg om kinderen beter uit te rusten om de uitdagingen van de adolescentie te bezeilen zodanig psychologische moeilijkheden op latere leeftijd te voorkomen. ‘Veerkracht training’ is ontwikkeld om deze oproep te beantwoorden en onze kinderen innerlijk te versterken.

Ons programma wil het curriculum van de scholen aanvullen met psychologische wetenschappelijke vorming, verbindende communicatie en lichaamsgerichte praktijken zoals yoga en mindfulness.

Studenten ontwikkelen essentiële vaardigheden zoals emotieregulatie, relaxatie, stress hantering, positieve lichaamsperceptie, bewuste communicatie en assertiviteit. De concrete handvaten worden samen ingeoefend en zijn meteen toepasbaar in het dagelijks leven. Kinderen ervaren zichtbaar plezier en wederzijdse steun aan het delen van hun bezorgdheden en hoogtepunten. Zo gezien en gehoord worden is essentieel voor het psychisch welbevinden, het vermindert eenzaamheid en versterkt samenhorigheid.

Doordat we veel nadruk leggen op aarding, ontspanning en waarneming van subtiele signalen van binnenuit, ontwikkelen kinderen een positieve lichaamsbeleving. Dat is fundamenteel op een moment dat het lichaam klaarstaat voor de ingrijpende veranderingen van de puberteit. Begiftigd met deze vaardigheden hopen we dat kinderen dichter bij zichzelf blijven en doorgaan met volwassen vertrouwenspersonen te communiceren ook wanneer de groep van leeftijdsgenoten aan belang wint.

 We zorgen voor een veilige sfeer en optimale leeromgeving die speels is met veel aandacht voor elk individueel kind en ook samenwerking bevordert en losstaat van prestatie of competitie. Ons doel is dat kinderen in contact komen met hun krachten en talenten en van daaruit een warme en evenwichtige verbinding tot stand brengen met anderen en de wereld.

Wanneer?

Maandag 16u30-17u45

Van september tot december 2023, niet tijdens schoolvakanties (start 4 september 2023)

Deelnameprijs

240€ (15 lessen, 4 sept. – 18 dec.’23, niet tijdens de schoolvakanties)

 

Vinyasa Jivamukti yoga:

Toegewijde yogabeoefening kan een geweldige ondersteuning betekenen voor onze fysieke en emotionele gezondheid, zo leert 3000 jaar beoefening tot recente neurowetenschappelijke evidentie.

We oefenen Vinyasa Flow in Jivamukti traditie. In deze dynamische, intens fysieke stijl worden yogahoudingen en ademhalingstechnieken aangeleerd op een manier die maximaal respectvol is voor de anatomie van ons lichaam. Het gebruik van de muziek ondersteunt het regelmatige ritme van de ademhaling die dan het tempo stuurt van de bewegingen, wat een meditatief effect heeft en de beoefening dansant en speels maakt. De voorgedragen yogische, poëtische en levensbeschouwelijke teksten nodigen ons uit tot reflectie. Dat plaatst de fysieke beoefening in het breder oorspronkelijk kader van yoga, waar ook filosofische aspecten en persoonlijke groei een belangrijke rol spelen. De technische aanwijzingen worden aangeboden in een uitnodigende en non-directieve stijl. Er zijn steeds verschillende mogelijke keuze-opties, aangepast aan onze eigen mogelijkheden en grenzen van dat moment.

Gedisciplineerde beoefenaars van vinyasa rapporteren deze voordelen: Verhoogde vitaliteit, meer kracht, flexibiliteit, verhoogde immuniteit en minder pijnen, sterkere belichaming of je thuis voelen in je eigen lichaam, helderheid van geest of minder mist in je brein, meer mededogen voor jezelf en anderen.

Indien u nog nooit yoga hebt geoefend, gelieve u dan eerst aan te melden voor een voorbereidende workshop.

Wanneer?

Maandag 18u15 – 19u30 en woensdag 9.30u – 10.45u

Van september tot december 2023 (start 4 september 2022, niet tijdens schoolvakanties)

Deelnameprijs

270€

 

Radicale zelfzorg:

Omdat de hier aangewende technieken uniek zijn in hoe ze de meest ingewortelde spanningen in onze bindweefsels en gewrichten beïnvloeden, brengen ze heling tot op onze diepste fysieke en emotionele lagen.We putten uit yin yoga, restauratieve yoga, myofasciale release en yoga nidra.

Deze tragere en receptievere technieken brengen fysieke en emotionele spanningen aan het licht, die onze aandacht en zorg nodig hebben. We vertragen en keren naar binnen, naar de onderlagen van lichaam en geest, waardoor we dichter bij onszelf komen. Zo kunnen we evenwichtiger een meer geaard blijven, balancerend tussen kracht en soepelheid. Het biedt belangrijk tegengewicht voor het snelle ritme, de actie-gerichte en naar buiten georiënteerde aard van ons dagelijks leven.

Deze technieken winnen snel aan populariteit bij professionele sporters omwille van het diepgaande en versnelde fysiek herstel wat ze teweeg brengen na intense trainingen. Ook positief over deze technieken zijn mensen met stresserende of bijzonder gevende beroepen zoals hulpverleners, leerkrachten, hulpdiensten en bedrijfsleiders.

Deze voordelen rapporteren mensen bij een regelmatige beoefening: minder stress, heling van langdurige blessures, verminderde pijnklachten, verbeterde slaapkwaliteit, grotere flexibiliteit, meer gereguleerde energie, sterker lichaamsbesef, opheffen van emotionele blokkades en positieve effecten op stemming en angsten. Vertraging van verouderingsprocessen wordt ook aangegeven in de wetenschappelijke literatuur.

Ideaal in combinatie met vinyasa yoga, om het krachtige, actieve, spieropbouwende te balanceren met het herstellende. Doe mee, aanvaard dat dit misschien niet liefde op het eerste gezicht zal zijn en samen draaien we de volumeknop open van onze zachte zelfzorg!

Wanneer?

Maandag 19u45 – 21u en woensdag 11u – 12.15u

Van september tot december 2022 (start 5 september 2022, niet tijdens schoolvakanties)

Deelnameprijs

270€

Bio Catherine:

Door wie?

Catherine Estas – Psychologe, heler en mentor op het raakvlak tussen trauma heling, kunst en lichaamsgerichte therapie.

Ik ben bezield door helende processen. Mijn bijdrage is het veerkrachtiger maken van individuen om psychisch welzijn te vergroten en gemeenschapsgevoelens te helpen groeien.

Kwalificaties: Doctor in de psychologie, kinderpsychologe en traumatherapeute (EMDR practitioner en Sensorimotor Psychotherapeute), yogadocente (Jivamukti Vinyasa 500u Svaha Yoga Amsterdam), danstherapeute (Dans- en bewegingstherapie Artevelde Gent), docent lichaamspsychotherapie (Focus on Emotion), partner en moeder.

Contact

cath@catherineestas.com

0495 345 197

 

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

 

 

Yoga Classes

 

Vinyasa Yoga

Want to improve your focus and body-mind connection? Looking for a more physical yoga style?

Vinyasa Yoga encourages the coordination of movement and breathing in a smooth and seamless way. Throughout the practice you will be guided into a flow of poses (asanas) where body, breath and mind are continuously connected, like in a meditative dance.

The class will begin with some breathing exercises to center yourself. It will continue with some lighter flowing motion to warm up the muscles and then shift towards more challenging asanas and transitions, to conclude with more lengthening postures and, of course, Shavasana (resting pose). As a result you will feel stronger, more flexible and in balance and you will develop a deeper connection with yourself.

If you have it, bring your own yoga mat. Wear some comfortable clothes that you can move in. The classes are in English. Whilst the class is addressed to practitioners with some experience in yoga, beginners too will find suitable guidance, variations of poses and juicy transitions.

After the class you are always welcome to stay for a cup of tea and a chat!

When and where?

Wednesdays  18.45h-20.00h in Danstuin. Vinyasa Yoga starts from Wednesday 6 September 2023.

Participation fee

…€ Drop in

…€ Monthly subscription to access both weekly classes from Francesca and all the video library.

Contact and Subscription

Francesca.orlando@outlook.com

https://francescaorlandoyoga.cloudstudios.com/